DierenOpvangCentrum de Doornakker

Opvang, zorg en herplaatsing voor zwerf- en afstandsdieren in de gemeenten: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-de Mierden, Son & Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

zondag 10 januari 2010

Woody


Weg uit het hok dat hij haatte.
Weg van het asiel-lawaai dat hem angstig maakte.
Weg van zijn verleden dat wij niet kenden.
Woody heeft eindelijk zijn rust gevonden

Het was niet eenvoudig om van hem te houden.
Hij koos zelf wel door wie en wanneer hij geknufeld wilde worden.
Altijd alert en klaar om zich te verdedigen tegen "het grote gevaar". We begrepen niet wat er dan toch zo angstaanjagend voor hem was, maar we zagen wel dat hij steeds angstiger, onrustiger en verwarder werd.

Nu hoeft hij niet meer bang te zijn.

Woody we hopen dat je eindelijk de rust gevonden hebt die je verdient en dat je lekker rondsnuffelt bij de regenboogbrug. Doe je Tom en Flap de groeten van ons?

Voor wie het niet kent, hierbij nog ene keer het verhaal van de regenboogbrug:

Als een dier sterft dat een bijzondere band met iemand hier had, Dan gaat hij of zij naar de regenboogbrug.

Er zijn daar weilanden en heuvels voor al onze speciale vriendjes, zodat ze samen kunnen rennen en spelen.Er is genoeg te eten, water en zonneschijn,onze vriendjes hebben het dus warm en comfortabel.

Alle dieren die oud of ziek waren, zijn daar weer gezond en energiek,diegene die gewond of verminkt waren, zijn weer gaaf en sterk.Precies zoals wij ze ons herinneren in onze dromen over hoe het eens was.

De dieren zijn er tevreden en blij, er is alleen één minpuntje:Ze missen allemaal die ene speciale vriend die is achtergebleven…

Ze rennen en spelen samen,maar er komt een dag waarop er één plotseling blijft staan en in de verte kijkt.De heldere ogen staan strak, het gespannen lijf begint te beven.

Plotseling komt dit dier los van de groep, vliegt over het groene gras, sneller, sneller en sneller.Je bent gezien en als jullie elkaar treffen, klampen jullie je aan elkaar vast in een vreugdevolle hereniging om elkaar nooit meer te verlaten.

Een blije kusjesregen over je gezicht, je handen aaien de zo geliefde kop weer en je kijkt weer in die o zo vertrouwde ogen, die zo lang zijn weg geweest uit je leven, maar nooit en te nimmer uit je hart.

Samen steek je de regenboogbrug over……

2 opmerkingen:

Tanja zei

Lieve Woody rust zacht, hopelijk kan je nu genieten,rennen en spelen zonder zorgen en angst want dat heb je wel verdiend!!!je leven hier op aarde was niets voor jou helaas....

R.I.P. in de regenboogweide met al onze heengegane dierenvrienden.

Tanja
Hondenuitlaatteam

Anoniem zei

Dag Woody,,

Rust zacht,, Nu heb je de rust die je verdiend,, De rust die je op het asiel niet kon krijgen..
Ook al koos je mij niet als jou vriend, het doet toch pijn dat je er niet meer bent..
Als ik zag hoe lief je kon zijn tegen andere mensen dan is het moeilijk te bevatten hoe je tegen andere zo uit kon vallen..

Dag Woody

We hadden het allemaal zo graag anders gezien..

Liefs Riana