DierenOpvangCentrum de Doornakker

Opvang, zorg en herplaatsing voor zwerf- en afstandsdieren in de gemeenten: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-de Mierden, Son & Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

donderdag 1 april 2010

Ambities!

Let op: dit bericht is een 1 april grap! De Doornakker beperkt zich voorlopig tot het opvangen van honden en katten!


Zoals jullie weten gaat er binnen enkele jaren een nieuw asiel gebouwd worden ter vervanging van het huidige centrum. Hoe en waar het nieuwe pand gebouwd gaat worden is nog niet helemaal duidelijk, maar toch kunnen we alvast een klein tipje van de sluier oplichten....
Het is de bedoeling dat het nieuwe asiel meer wordt dan een opvang voor honden en katten. Ook een dierenkliniek en knaagdierenopvang zullen er onderdak gaan vinden. maar daar bljft het niet bij... Stichting AAP uit Almere heeft de Doornakker gevraagd om in het nieuwe pand ook noodopvang te gaan bieden aan kleine apen en bijvoorbeeld wasberen die op de wachtlijst staan voor opvang op hun eigen terrein. Binnenkort gaan twee vaste medewerkers op bezoek in Almere om door de staf daar alvast te worden ingewerkt. Het is nog niet duidelijk of ook vrijwilligers bij de zorg voor de nieuwe bewoners betrokken zullen worden.

1 opmerking:

sasja2 zei

Goed bezig zeg, wat goed dat jullie gehoor kunnen geven aan AAP's verzoek! Ik steun AAP als vrijwilliger en weet hoe gecompliceerd de opvang van de wasberen is met de strenge regels en het besmettingsgevaar enzo. Wasberen mogen helaas nog steeds gewoon verkocht worden, maar eigenlijk zou niemand dat moeten doen! Super dat jullie je ervoor willen en kunnen inzetten!