DierenOpvangCentrum de Doornakker

Opvang, zorg en herplaatsing voor zwerf- en afstandsdieren in de gemeenten: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-de Mierden, Son & Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

dinsdag 4 augustus 2009

Helaas.....

Helaas is Opa overleden. Zijn laatste weken heeft het oude mannetje gelukkig in een fijn huis kunnen doorbrengen waar er op de valreep nog even iemand echt van hem gehouden heeft.
Zijn baasje schrijft:
Slecht nieuws over Opaatje: hij is gisteren overleden. We weten allemaal dat Opa een slechte conditie had en het eea mankeerde. Toch deed hij het aardig bij ons; liep weer af en toe een rondje mee, tilde zn pootje weer op met plassen etc. Oke, hij plaste heel veel binnen, maar mag het op je ouwe dag? We noemde Opa 'ouwe snoeperd'....owww wat genoot hij van minimaal drie keer per dag vlees eten. Ook van knuffelen kreeg hij niet genoeg en heeft volop van de liefde en verzorging genoten.Toch bleek hij zieker te zijn dat we aan de buitenkant konden zien. Het klopte al niet dat hij zo wankel was en zn tong maar aan één kant uit zijn mond hing. Verder viel Opa in gewicht af terwijl hij veel te eten kreeg. Hij hoestte veel, wij dachten ouderdom of van z'n langdurige schelle blafje. Ik bracht Opa gisteren naar de dierenarts om zijn laatste 2 kiezen te verwijderen omdat deze ontzettend rot bleken te zijn. Opa stonk al een tijdje heel sterk en wij dachten dat het kwam door de kiezen. Toen ik thuis kwam belde de dierenarts me al: ze had geen goed nieuws. Opa bleek achter in zijn keel een hele vuile, rottende wond te hebben. Het was dusdanig vies dat de twee dierenartsen wisten dat het niet meer kon genezen en het kanker was. Opa zou pijn hebben en binnenkort hieraan overlijden. We vonden dat het genoeg was voor Opa, z'n triest leven en nu zo ziek....nee hoor, we hebben hem laten (in)slapen.... We wisten dat Opa een hondje van de dag zou zijn, en stelde ons in op een niet al te lange tijd met Opa. Toch ga je houden van een hondje dat je intensief verzorgd en doet het verdriet hem te verliezen. Aangezien we overtuigd zijn van het feit dat dit het beste is voor Opa, hebben wij er vrede mee.

Geen opmerkingen: