DierenOpvangCentrum de Doornakker

Opvang, zorg en herplaatsing voor zwerf- en afstandsdieren in de gemeenten: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-de Mierden, Son & Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

zondag 16 augustus 2009

Hoe is het met.....Marco!







Nou goed dus! Hieronder een berichtje van zijn nieuwe baasje:



Zoals beloofd bij deze een update van de plaatsing van Marco bij ons met natuurlijk wat foto’s.

Met Marco gaat het prima, hoewel hij nog steeds niet jullie meegekregen voer wil eten. Wel lekkere dingen, maar zijn normale voer laat hij staan.
Omdat Marco steeds erg bang in de auto was, hebben we onze vakantie naar Frankrijk geannuleerd, maar dat is Marco meer dan waard!
Het gaat prima samen met mijn kinderen, ze lopen heel graag even met Marco en hij wordt iedere dag geborsteld.
Verder wilde Marco eerst niet in huis slapen, maar nu slaapt hij dan wel in huis, in de bijkeuken en kan hij op ieder gewenst moment naar buiten.
’s Avonds kijkt hij televisie met ons mee, en omdat hij zijn normale voer niet wil, maak ik sinds 3 dagen voor Marco dagelijks een diner van rijst, groente en wat vlees of vis. Ook bruinbrood met leverworst vindt hij inderdaad heerlijk als tussendoortje.
Marco kan niet goed met de hond van de buren, want hij zou het liefst door de schutting heen willen. Toen hij voor de eerste keer een uurtje alleen was, heeft hij wat “schuttingtaal” achter gelaten! Twee houten planken heeft hij volledig vernield door erin te bijten om bij de buurhond te kunnen komen. De buren zijn echter doodsbenauwd voor Marco, dus houden hun hondje nu binnen, uit angst dat Marco door de schutting heen komt. De planken heb ik vervangen en tot op heden nog geen schuttingtaal weer gehad…ha ha ha.
Zolang we geen andere honden tegenkomen tijdens een wandeling, loopt Marco gewoon los. Hij blijft keurig bij ons en heeft het commando “voet” inmiddels ook geleerd. Marco blijkt erg leergierig, begrijpt snel de commando’s, zoals “voet links” en “voet rechts”, “hier”, “plaats” en “blijf”. Voor de uitval naar andere honden ga ik met Marco op cursus bij Martin Gaus in Hoogkerk, waar we samen de cursus “uitvallende honden” gaan doen, in de hoop dat Marco in de toekomst geen riem meer nodig heeft.
Verder gaat Marco zoveel mogelijk met ons mee, want nu hij aan mijn kinderen gewend is, durft hij wel in de auto op de achterbank tussen mijn jongens in, een erg koddig gezicht!
Zo gaat hij mee boodschappen halen, mee naar het modelvliegen, mee naar mijn stamkroeg (hij gaat rustig liggen en laat zich graag aanhalen door de klanten) etc.
Marco is een “modelhond” en het is ongelooflijk dat hij al zo lang bij jullie in het asiel zat. Ik kan jullie verzekeren dat het hem goed gaat, hij wacht ons kwispelend op ’s morgens als we ontwaken, hij is vele malen levendiger geworden en gaat inmiddels voor ons alle drie door het vuur denk ik!
Bijgaand enkele fotootjes, jullie hebben goed werk gedaan! Dank voor deze lieve hond!!!!
Hartelijke groeten,
Agnes, Jelmer en Pepijn






1 opmerking:

Anoniem zei

Hij verdiend het!