DierenOpvangCentrum de Doornakker

Opvang, zorg en herplaatsing voor zwerf- en afstandsdieren in de gemeenten: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-de Mierden, Son & Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

donderdag 3 december 2009

Duimen voor onze Tom!


Beste allemaal,



Zoals velen van jullie inmiddels wel gezien hebben, is Tommy de waakhond de laatste tijd een beetje uit zijn jasje gegroeid. Aangezien hij veel buiten was, maar niet al te veel beweging kreeg, zijn we begonnen om zijn conditie stukje bij beetje op te bouwen.



De laatste dagen hebben we gemerkt dat Tommy niet goed in zijn vel zit. Hij lijkt wat slomer, stijver en is niet zo enthousiast meer tijdens het stoeien. Hij staat ’s ochtends niet meer te wachten op zijn eten, blaft en springt (’s ochtends) niet meer naar voorbijkomende honden en zelfs de grote vrachtwagens reageert hij nauwelijks meer op. Kan natuurlijk zijn dat hij moet wennen aan alle extra beweging en dat hij last heeft van spierpijn. Maar we hebben ook gezien dat hij veel moeite moet doen om te gaan liggen.

Vandaar dat we (Rianne en Lisette) komende dinsdag 08-12-09 met Tommy naar de kliniek gaan om heupfoto’s te laten maken. Dit is puur uit voorzorg, zodat we zeker kunnen zijn dat hij niet onnodig pijn hoeft te leiden. Het is nu behoorlijk koud en nat weer, dus we willen wel dat hij sterk genoeg is om dit weer aan te kunnen.



We willen jullie niet laten schrikken, maar in het ergste geval kan uit de foto’s blijken dat Tommy veel pijn heeft en dat zijn heupen zeer versleten zijn. We moeten dan helaas de moeilijke keuze maken om Tommy de rust te geven. Wat in feite betekent dat we hem niet meer wakker zullen maken uit de narcose en hem in moeten laten slapen.



Zoals gezegd, het hoeft natuurlijk niet zo te zijn, maar uit zijn gedrag blijkt dat hij gewoon niet lekker in zijn vel zit.

We hopen natuurlijk op een positieve uitkomst, maar we willen ook dat jullie weten dat Tommy misschien niet meer terug zal komen dinsdag. Hierbij geven we jullie dan ook de gelegenheid om afscheid te nemen van Tommy.

We gaan dinsdag rond half 2 naar de kliniek toe, tot die tijd zal Tommy gewoon nog op zijn eigen speelweide liggen.





De medewerkers van DOC De Doornakker

2 opmerkingen:

Arjan van Druten zei

Lieve Tommy, rust zacht...

Je zal heel erg gemist worden!

Arjan

Unknown zei

Is Tommy er niet meer?

oh wat erg, R.I.P Tommy, nu kan je spelen in de regenboogweide zonder pijn en zorgen.

rust zacht lieve Tommy

Tanja