DierenOpvangCentrum de Doornakker

Opvang, zorg en herplaatsing voor zwerf- en afstandsdieren in de gemeenten: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-de Mierden, Son & Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

zondag 27 september 2009

Sasha de border collie


Een enthousiast telefoontje van de baas van Sasha, de border colie

Het gaat steeds beter met Sasha omdat ze een heel geduldig en liefdevol bazinnetje heeft, en samenleeft met een lieve, sullige,en zeer tolerante oudere Border Collie Kruising.
Een echte Border Collie wil drijven, en in het begin trok Sasha ook echt haar sporen langs de randen van de tuin en het uitlaatveld.Nu holt ze alle kanten op en wordt zelfs aan de riem wat speelser. Maar ga geen vreemde kant op tijdens de wandeling, want dan duikt ze weer in elkaar. Te veel onbekende prikkels.
Ze is zindelijk in huis en doet alles in de tuin (vertrouwd gebied) en niets tijdens
de wandeling.
Bij het zien van paarden wordt ze helemaal enthousiast en als mevr. de kliko achter zich aan zeult om buiten te zetten, wil Sasha de kliko van achteren bespringen. Volgens de dierenarts komt dit door het geluid dat de kliko maakt (paardehoeven?).

Het heeft even geduurd voordat Sasha haar baasje herkende via het 'zicht'. Eerst snuffelen en dan pas kijken. Nu, maanden later, gaat ze pas kijken en "herkent"de baas met haar ogen. Daarom is Sasha ook onderzocht door de eigen dierenarts, ze zou het Border Collie syndroom kunnen hebben en dat heeft blijkbaar te maken met een oogafwijking. Maar gelukkig, ze heeft het niet.

Geen opmerkingen: