DierenOpvangCentrum de Doornakker

Opvang, zorg en herplaatsing voor zwerf- en afstandsdieren in de gemeenten: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-de Mierden, Son & Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

vrijdag 12 maart 2010

Extra aandacht voor de Asielkatten

Dierenopvangcentrum De Doornakker zoekt nieuwe baasjes voor de wat oudere katten die momenteel in het asiel verblijven. Dit om ruimte te creëren voor de komende zomerdrukte en te voorkomen dat deze katten de zomer ook nog in het asiel moeten verblijven. Hiervoor wordt een open weekend georganiseerd op 27 en 28 maart.

Het opvangcentrum kampt aan het einde van de winter nog steeds met vele bezette hokken. Dit is een slechte uitgangspositie als er alweer een nieuwe zomer voor de deur staat. Het voorjaar met traditioneel een stortvloed kittens en de komende vakantieperiode met een aanzwellend aantal zwervers en vondelingen, vereisen een grote opvangcapaciteit. Er zitten echter nog zeer veel katten met smart te wachten op een nieuwe eigenaar! Jonge en jongvolwassen katten slagen er meestal vrij snel in om de weg naar de uitgang te vinden in de transportmand van een nieuw baasje, maar er zitten ook nog tientallen katten vanaf 6 jaar oud tot echte senioren van 10 tot 14 jaar die wat moeilijker wegkomen. Om hun een langdurig verblijf in de zomerperiode te besparen, en om snel zoveel mogelijk vrije hokken te creëren, is het asiel hard op zoek naar mensen die zich willen ontfermen over met name deze leeftijdsgroep. Daartoe is er een open weekend op zaterdag 27 en zondag 28 maart. U bent welkom van 13.00 tot 16.00 uur.
Wie gaat deze katten nog een aantal fijne jaren bezorgen? Het kattenteam van De Doornakker staat klaar om u te helpen bij het maken van uw keuze, en de katten kijken reikhalzend uit naar uw transportmand. U kunt alvast een kijkje nemen op de site, www.doc-eindhoven.nl of op www.ikzoekbaas.nl.

Geen opmerkingen: