DierenOpvangCentrum de Doornakker

Opvang, zorg en herplaatsing voor zwerf- en afstandsdieren in de gemeenten: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-de Mierden, Son & Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

vrijdag 12 augustus 2011



Mooie berichten over Moos, geschreven door zijn nieuwe baasjes:

Hallo allemaal,

Ik dacht dat het wel leuk zou zijn om even te laten weten hoe het met Moos gaat. Jullie hebben tenslotte wel wat maanden voor hem gezorgd.

Nou, waar zal ik beginnen...haha...jullie kennen Moos; er is altijd wat met hem.

Ten eerste gaat het heel erg goed met Moos. Hij heeft zijn draai gevonden en is op zijn eigen, lieve manier de schade in aan het halen. Hij is blij, is aan het kijken waar de grenzen liggen, gaat nog wel eens dapper achter de kat aan, denkt dat hij het huis tegen iedereen die ook maar iets te dicht in de buurt van de voordeur komt, moet beschermen, wil het allerliefst op de bank liggen, is dol op zijn nieuwe voer (rauw vlees en pens), wil met iedere hond die hij tegenkomt spelen, maar is vooral verliefd op de labrador van de buurvrouw, en loopt graag los in het bos zodat hij iedere vierkante cm kan besnuffelen. Het is een heerlijk beest!

Moos gaat nu 3 keer in de week met de uitlaatservice mee en dat gaat erg goed. Moos is ondertussen gecastreerd, omdat wij hem graag wat meer rust wilden geven. Natuurlijk moest Moos na de operatie een of andere allergische reactie krijgen op de hechtingen en zijn we nog heel wat keertjes met hem bij de dierenarts geweest (daaar vindt hij het overigens helemaal fantastisch want daar krijgt hij heel lekkere koekjes). De ontstekingen ten gevolge van de allergische reactie zijn nu zo goed als over, zo ook het probleem met zijn poten, waar hij in het begin nog doorheen zakte. Alleen bij hoge inspanning komt dat nog wel eens voor.

Op puppycursus doet Moos het hardstikke goed. Hij vindt het leuk met de andere honden en voor wat lekkers doet hij alles. Hij kent al best wat commando's zoals zit, af, hier, mand, blijf en watch. Dat gaat allemaal heel erg goed, dus ik heb er wel vertrouwen in dat we zijn achterstand in kunnen halen. Loslopen gaat sinds kort ook prima. We proberen er voor te zorgen dat hij iedere dag een moment heeft dat hij even los kan en lekker zijn hondending kan doen. Hij trekt zelfs bijna niet meer aan de lijn ;-)

Wij zijn denk ik net zo gelukkig als Moos. Dank je wel daarvoor!!!!!



Warme groet,


Bianca en Mark Jansen (en een poot van Moos)

Geen opmerkingen: