DierenOpvangCentrum de Doornakker

Opvang, zorg en herplaatsing voor zwerf- en afstandsdieren in de gemeenten: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-de Mierden, Son & Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

vrijdag 12 augustus 2011

Arme Loki /Smokey


Loki, de herder die door zijn nieuwe familie is omgedoopt tot Smokey, heeft het helaas niet gered. Zijn baasje schrijft:

Tot onze grote spijt en verdriet hebben we gisteren Smokey (Loki) in moeten laten slapen.
De laatste maanden kreeg hij veel last van angst/paniek ( nog afgezien van vuurwerk en onweer) hij was erg angstig als we de plafond ventilator aanzetten of zelfs alleen de lamp ervan, brommers die door de straat reden, als het hard ging regenen (zonder onweer).Ook met uitlaten/wandelen, als hij dacht iets te horen wilde hij weg en als dat niet snel genoeg ging dan bleef hij continue tegen ons opspringen. De laatste paar weken konden we ook de deur niet meer uit, hij beet alles kapot en vertoonde obsessief gedrag.
We hebben een tijd geleden een gedragsdeskundige ingeschakeld en zijn in combinatie met medicatie gaan oefenen om de angsten wat te laten verminderen, maar dat mocht helaas niet baten.

In overleg met de dierenarts en gedragsdeskundige hebben we besloten dat het beter was om hem in te laten slapen.

Het was een kanjer van een hond, erg lief, luisterde goed, hebben hem veel aan en af kunnen leren en hebben heel erg, maar veel te kort van hem mogen genieten.

Helaas konden we hem niet bereiken als hij zo angstig was.

Smokey laat een grote leegte achter en we missen hem enorm.


We wensen de nieuwe familie van Smokey veel sterkte bij het verwerken van hun verlies. Heel veel dank voor het bieden van een goed thuis aan Smokey en voor al jullie inspanningen voor hem.

1 opmerking:

Tanja zei

R.I.P. lieve jongen... en bedankt dat hij de laatste tijd van z`n leven bij jullie mocht zijn!