DierenOpvangCentrum de Doornakker

Opvang, zorg en herplaatsing voor zwerf- en afstandsdieren in de gemeenten: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-de Mierden, Son & Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

vrijdag 6 mei 2011

Op huisbezoek bij Zena



Louis en Ettie zijn op 5 mei op huisbezoek geweest bij Zena! Zena lag heerlijk in de tuin, met alerte ogen en oren toen wij binnen kwamen. Duidelijk meteen blikken en geluiden van herkenning, en nadat de neus dit bevestigd had was het oke. Terwijl wij een kopje koffie met lekkers kregen en de verhalen van de nieuwe baas te horen kregen, ging Zena een strategische plek zoeken en vond het wel oke......
Prachtig om te zien hoe ze de rust al heeft gevonden!
Zo gauw als er iemand op staat of een beweging maakt, is ze alert en nog steeds schichtig. Dit zal zomaar niet voorbij gaan en vraagt veel geduld van de baas, maar daar ligt dan ook de gouden sleutel: deze mensen hebben emmers geduld!
Om te kijken hoe Zena op haar eigen plek zal reageren op Rex, heeft Louis hem er op een gegeven moment bij gehaald. Een groot feest van herkenning voor Zena, ze ging he-le-maal los.
Wat je dan wel meteen ziet, is het oude gedrag van Zena bij Shinouk. Blafferig en een beetje happerig naar de mens die in de buurt komt! Ze weet niet hoe ze zich anders moet gedragen. Ze geniet zelf wel van haar gezelschap, maar het is niet helemaal wenselijk en handig voor de rest. Zowel Louis als ik werden regelmatig in de billen gepitst. Ach dat kunnen we wel hebben:-)
Vooral fijn voor de nieuwe baas om te zien dat Zena zo enthousiast en energiek kan zijn!
We houden contact met ze, ook op verzoek van de nieuwe bazen.
(Overigens, ook goed om te weten dat het Shinouk ook erg goed gaat bij de nieuwe bazen!)
Louis en Ettie

Geen opmerkingen: